• slide 1

  Love and presence

  In the midst of life

 • slide 2

  Living the truth every day

  Mysteries made alive

 • slide 3

  Perspective on spiritual living

  Transformation in everyday life

Sydän- ja kehotietoinen hevoskommunikaatio & jooga-meditaatioretriitti 1.-3.6. 2019

Sydän- ja kehotietoinen hevoskommunikaatio & jooga-meditaatioretriitti

Retriitti 31.5. - 2.6. 2019 Sydänmaassa

Hevoset opettavat meitä harjoittelemaan lepäämään ”sydämessämme” eli itsemme keskellä, samaan aikaan kun pyrimme kuitenkin olemaan tietoisia kehostamme ja siitä, millaisia viestejä välitämme hevosille (tai toisille ihmisille) kehomme ja sisäisen asenteemme kautta. Hevosten kanssa emme voi juurikaan kommunikoida sanoin, mikä avaa meille mahdollisuuden syvempään kommunikaatioon, joka tapahtuu kehomme ja mielemme/sydämemme kautta. Sanaton viestintä auttaa meitä laskeutumaan arkimielestä keholliseen läsnäoloon ja luonnolliseen hiljaisuuteen. Hevoset opettavat meitä hyväksymään keskeneräisyytemme ja päästämään irti suorittamisesta tulla ”paremmiksi” ja uskaltautua olemaan rehellisesti se, joka olemme kussakin hetkessä.

Lue lisää tästä
Meditaatiokurssi Hiljaisuuden Tila Sydänmaassa - 14 keskiviikkona

Meditation course in Sydänmaa
- 14 Wednesdays

Rovaniemi 11.9. - 18.12. 2019

In the autumn season of 2019 we continue our weekly group meditations in Sydänmaa, a log house in the forest with peaceful silence and supporting surroundings, which allows us to regularly be reminded of our inner essence and nature that we really are.

Meditation helps you to find the way back to the core of YOU and to become more centered and calm, also in your daily life. Through sitting and practicing peaceful being we practice to become more awake to our true nature. The meditation course will give you useful tools to focus and concentrate, to rest more in yourself, to gain more inner peace and clarity, and to learn more about your spiritual and human nature. Read more on the theme in this article

Lue lisää tästä
Shaktijooga + meditaatioretriitti Pyhätunturissa

Shaktijooga & meditaatioretriitti ’Conscious Being’

Retriitti 14.-16.6. 2019 Sydänmaassa

Joogan perimmäisenä päämääränä on tunnistaa itsestämme se, joka olemme kehomme, tunteidemme ja ajatustemme ’takana’ tai niiden ’ytimessä’ – Tietoinen Olevainen (Conscious Being). Asanat eli keholliset liikkeet lisäävät kehon elinvoimaa eli pranaa, valmistaen ja vahvistaen kehoa istumaharjoitukseen. Keho itsessään on tietoisuuden ilmentymä – shakti, energia/muoto. Shaktijoogassa herätämme tietoisuutta (shiva) ja energiaa (shakti) kehossamme liikkeen ja hiljaa istumisen yhdistelmällä. Käytämme kehoamme instrumenttina syvempään itsetuntemukseen, lisäten myös kehon ja mielen hyvinvointia sekä tasapainoisuutta.

Lue lisää tästä
Sydänmaan pääsiäisretriitti 18.-21.4.2019

Sydänmaan pääsiäisretriitti

18.-21.4.2019

Pääsiäiseen liittyy paljon symbooleja ja arkkityyppejä. Henkisissä esoteerisissa perinteissä kuolema ja ylösnousemus eivät tarkoita niinkään historiallista tapahtumaa kuin ihmisen sisimmässä tapahtuvaa irti päästämistä, nk. uhrautumista ja vapautumista – uudelleen syntymistä.

Kun tahdomme kulkea rakkauden polkua, olla avoin ja rehellinen toisille ja itsellemme, joudumme väistämättä päästämään irti monenlaisista ”omista rajoista”, itsekkyydestä ja oman edun tavoittelusta, jotka estävät meitä kokemasta todellista Itseämme Henkisenä Sydämenä. Luonnollinen tietoisuutemme tila on virtaava itsestämme antaminen. Koemme kipua silloin, kun emme pysty olemaan virtaavia, koska mielemme ei pysty asettumaan hetkeen, Itseemme, vaan projisoi haluja ja toiveita jatkuvasti ulkopuoliseen maailmaan ja toisiin ihmisiin. Rakkauden polku ei ole ”hyvien fiilisten” etsimistä: vaatii tahtoa, uskallusta, pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä kohdata uudelleen ja uudelleen mielen jäykkiä ja vastustavia rakenteita ja epävarmuutta ja sitoutua hyväksymään ja rakastamaan niitä.

Lue lisää tästä
Jouluun laskeutumisen miniretriitti

Jouluun laskeutumisen miniretriitti

14.-15.12. 2018 pe klo 19 – la klo 18.

Joulukuussa syksyn pimeys sulautuu alkutalven pehmeyteen, johon joulun aika tuo ainutlaatuisen tunnelman. Pimeä pehmeys vahvistaa luontaista sisään päin kääntymistä ja tarjoaa mahdollisuuden harjoittaa syvempää läsnäoloa ja kokea sisäistä valoa ulkoisen pimeyden keskellä. Mikäli sydämesi kutsuu, olet lämpimästi tervetullut Sydänmaan jouluiseen tunnelmaan meditoimaan kanssamme hirsipirtissämme kynttilöiden valossa. Miniretriitti, joka kestää perjantai-illasta lauantai-iltaan tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua meditaatioon ja hiljentymiseen niille, joilla ei ole aiempaa retriittikokemusta. Jo pidempään meditaatiota harjoittaneille se antaa tauon arjen askareista syventäen harjoitusta. Retriitin tarkoituksena on virittää meidät jouluiseen tunnelmaan, jolla Sydänmaassa tarkoitetaan ennen kaikkea sisäistä lempeyden ja pehmeyden mielen tilaa, jossa saamme kokea olevamme kotona omassa itsessämme leväten.

Lue lisää tästä
Tiistai-illan Shaktijooga

Tiistai-illan Shaktijooga

Sydänmaassa 11.9. 2018 19-20.30.

Intialaisessa joogaperinteessä Shakti nähdään elämän energiana, luomisen voimana. Shakti ilmentää itseään myös ihmisen kehossa elinvoimana (prana) ja tietoisuutena (kundaliini).

Shakti-jooga pitää sisällään meditatiivisia, kehoa avaavia ja vahvistavia harjoituksia, jotka lisäävät eteeristä elämänvoimaamme ja vahvistavat henkisesti tietoista, rakkaudellista ja kiinnittymätöntä läsnäoloa ja Itsessä lepäämistä. Joogasarja koostuu liikkeistä, jotka vahvistavat erityisesti lantionpohjan lihaksistoa sekä liikkeistä, jotka tukevat tasapainoamme. Fyysiset harjoitukset eivät edellytä aiempaa joogataustaa eikä kehon tarvitse olla valmiiksi notkea. Jokaista osallistujaa autetaan löytämään liikkeet, jotka tukevat lempeää ja turvallista avautumista. Shakti-joogaan voi osallistua myös liikuntarajoitteinen - olennaisinta on avoin mieli.
Kokoonnumme seitsemänä tiistaina klo 19-20.30. Sydänmaassa, Illintie 51, Pahtaja. (Kimppakyydit pyritään järjestämään niitä tarvitseville). Päivämäärät 11.9; 18.9; 2.10; 9.10; 16.10; 23.10; 30.10.

Lue lisää tästä
Bodhisattvakoulu VI 2018-19: Ykseyden monimuotoisuus (Multiplicity in Oneness)

Bodhisattvakoulu VI 2018-19, Rovaniemi:

Ykseyden monimuotoisuus (Multiplicity in Oneness)

7.-9.9. Bodhisattvakoulu VI, Rovaniemi: Ykseyden monimuotoisuus (muut kerrat 26.-28.10; 23.-25.11; 18.-20.1; 29.-31.3; 17.-19.5.)

Tämän vuoden yleisteemana on joogaperinteiden ja muiden henkisten traditioiden ytimessä oleva Ykseys, joka ilmentää Itseään monimuotoisuutena kaikkialla maailmankaikkeudessa. Vaikka ydinolemuksemme onkin monien henkisten opetusten mukaan jokaisella sama – henkinen tietoisuus (oleminen-tietoisuus-rakkaus – sat-chit-ananda), tämä kaikkiallinen tietoisuus ilmentää itseään täysin ainutlaatuisella tavalla jokaisessa yksilössä. Vaikka meistä kukaan ei ole erityinen suhteessa keneenkään toiseen, jokainen on täysin uniikki Ykseyden ilmentymä monimuotoisuudessa.

Lue lisää tästä
Kreetan Aurinkoretriitti 30.6.-6.7.2018

Kreetan Aurinkoretriitti

30.6.-6.7.2018

Millaista on henkisyys, jossa tietoisuutta ei pyritä kohottamaan mielen, tunteiden ja kehon ”tuolle puolen”, vaan jossa keho, tunteet ja mieli nähdään tietoisuuden itsensä osana ja astiana, jonka henkinen Minuus saa asuttaa? Millaiselta näyttää tällöin henkinen harjoitus tai arkinen elämä? Mitä jos pystyisimme näkemään Elämän henkisenä päämääränä, emmekä tavoittelisi jatkuvasti jotain muuta kuin mikä on saavutettavissamme? Tämä ei silti sulje pois luonnollista kaipaustamme ja henkistä harjoitustamme tietoisen Itsemme kokonaisvaltaisemmaksi ilmentämiseksi.

Lue lisää tästä

Tietoinen Läsnäolo hevosten kanssa

Sydänmaassa asuu kaksi upeaa hevosta, West ja Matti. Henkisten koulutusten osana on myös sydän- ja kehotietoisuuden yhdistäminen  tietoiseen läsnäoloon hevosten kanssa. Hevoset ovat herkkiä aistimaan henkisen läsnäolomme. Niiden avulla voimme harjoitella vahvistamaan omaa keskittymiskykyämme sekä kykyä olla tietoisia ja henkisesti läsnä, ja auttaa näin myös hevosia syvempään itsessään lepäämiseen. Sydänmaa on järjestänyt hevosiin ja kehotietoisuuteen  liittyviä kursseja myös yhteistyössä syvällisen hevostaitokouluttajan Noora Ehnqvistin kanssa. Nooran avulla olemme löytäneet lämpimän ja pehmeän tavan kommunikoida ja elää hevosten kanssa.

forest walkSydänmaassa on myös mahdollisuus päästä harjoittelemaan läsnäoloa hevosen selässä metsäpoluille luontoratsastuksen merkeissä.  Tämä edellyttää kuitenkin jo ratsastuksen perustaitoja, sekä toiveen sitoutua tietoiseen ja kokonaisvaltaiseen tapaan toimia hevosten kanssa. Sydänmaassa hevosia ei nähdä harrastusvälineinä vaan niiden kanssa tehdään yhteistyötä tavoitteena sekä ihmisen että hevosen hyvinvoinnin parantaminen.

Lisätietoja This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

The ONE Truth

We all have something which we believe in, something that we hold as true to us, something that gives our life a meaning and a structure that we can hold on to. As spiritual seekers or seekers for deeper meaning in life we may have many beliefs and theories, which structure our life, our world view and our spiritual understanding. As seekers we seek for understanding and knowledge that can give a new foundation to our growth in spirituality with whatever that means to each of us – for some it means to know spiritual or philosophical topics, for others it means to be vegetarian and live a healthy, organic lifestyle, and for some it means to be open to love, compassion, joy and happiness, and for most it is a mixture between many different aspects.

Continue Reading

Grounding your(Self)

It lies deep in us to identify with the form side of life – our body, emotions and thoughts – and in terms of our mental capacity, we think that what knowledge we have collected, is what we are and who we are. We are so closely connected to our ideals and beliefs that it is near impossible not to identify with them. “What I think is who I am!”

Continue Reading

Meditation – what is it? – And is it good for me?

Meditation is something that is increasingly getting more popular. Many people are curious or even feeling that they have a need to meditate. The reasons for this are many. For example in these stressful times and the way we live our lives, makes us realize that we need some space and time where we are not doing anything, but instead focusing on being. Another deeper reason for the need for meditation is that there is an evolutionary demand from our soul and spirit to grow, and the stage of human development is now at a point where such a demand comes as a natural step to explore further what life is, who we are, where to find happiness, what the meaning is of all this.

Continue Reading

Meditation and Loving Awareness

kultainenaikakausi 150x150Sydanmaa went to Hengen ja Tiedon messut in Helsinki and we had a lecture in the auditorium and later a mini-workshop, which we recorded so that we can offer this lecture for a wider audience.
The lecture is about meditation and Loving Awareness and how meditation is benefiting us in a time where emphasis largely is on the exterior side of life.
So here is an invitation to take a step towards your own interior reality and discover your potential for peace, happiness and true compassion.

May it bring you clarity and happiness

Kalenteri

26. Jul 2019 @19:00 - 15:00
Kesäretriitti
11. Sep 2019 @18:00 - 19:30
Wednesday Meditation in Sydänmaa
18. Sep 2019 @18:00 - 19:30
Wednesday Meditation in Sydänmaa
25. Sep 2019 @18:00 - 19:30
Wednesday Meditation in Sydänmaa
02. Oct 2019 @18:00 - 19:30
Wednesday Meditation in Sydänmaa
logo
Copyright © 2019 Heartland-Sydanmaa. All Rights Reserved.
 - Webdesign Webkonsulenter.dk

Follow us

Get notified when new courses or retreats are coming.

Follow us

Get notified when new courses or retreats are coming.

Please sign up for our newsletter to get latest news.

Tilaa uutiskirje

captcha 

smily Stay in the middle