Download as iCal file
 
Shaktijooga & Parantava hengitys – kurssi
Tuesday, 3. December 2019, 18:00 - 20:00
Hits : 1721
 

Shakti-jooga pitää sisällään meditatiivisia, kehoa avaavia harjoituksia, jotka lisäävät hyvinvointiamme ja elämänvoimaamme (prana) sekä vahvistavat tietoista, rakkaudellista ja kiinnittymätöntä läsnäoloa ja Itsessä lepäämistä.  Joogasarja koostuu liikkeistä, jotka vahvistavat erityisesti lantionpohjan lihaksistoa sekä liikkeistä, jotka avaavat kehoamme ja tukevat tasapainoamme. Fyysiset harjoitukset eivät edellytä aiempaa joogataustaa eikä kehon tarvitse olla valmiiksi notkea. Jokaista osallistujaa autetaan löytämään liikkeet, jotka tukevat lempeää ja turvallista avautumista. Shakti-joogaan voi osallistua myös liikuntarajoitteinen - olennaisinta on avoin mieli.

Hengitysharjoitukset ovat kaikkien joogaperinteiden ytimessä. Erilaisilla hengitysharjoituksilla (pranayama) vaikutetaan suoraan pranan virtaamiseen kehossamme, millä on terveyttä ja hyvinvointia ylläpitävien vaikutusten lisäksi suora yhteys henkiseen tietoisuuteemme ja siihen, miten suhtaudumme itseemme ja toisiin. Hengitys ja tietoisuus ovat suorassa yhteydessä aivojemme toimintaan, mikä kytkeytyy ajatuksiimme ja tunteisiimme. Hengitysharjoitusten avulla emme siis pelkästään paranna kehoamme vaan niillä on muuntava ja parantava vaikutus ajatuksiimme ja tunteisiimme sekä tietoisuutemme ja Itse-tietoisuutemme heräämiseen ja syvenemiseen.

Kurssilla teemme jooga-asanoiden (liikkeiden) lisäksi meditatiivisia hengitysharjoituksia, joiden tarkoituksena on tasapainottaa aivojemme sympaattista ja parasympaattista hermostoa lisäten elinvoimaamme, terveyttämme, tyyneyttä ja rauhaa. Kaikkien harjoitustemme keskiössä on rakkaudellinen ja myötätuntoinen suhtautuminen itseemme ja toisiimme, mikä tieteellistenkin tutkimusten mukaan on suorin tapa vahvistaa sydämemme ja aivojemme sähkömagneettista kenttää, jolla puolestaan on suora yhteys hyvinvointiimme ja onnellisuuteemme.

Paikka: Hiljaisuuden tila Sydänmaa, Illintie 51, 96400 Pahtaja, Rovaniemi

Aika: Klo 18-20. Viitenä tiistaina 5.11; 12.11; 19.11; 26.11; 3.12.

Hinta: 85 euroa, 70 euroa opiskelijat ja työttömät sekä Sydänmaan keskiviikkomeditaatioon osallistuvat (sis. 24 % alv).

Ilmoittautuminen: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Maksimiosallistujamäärä 10.

Ohjaajat Leena Heinämäki yhteistyössä Marjatta Vapan kanssa. Marjatta on toiminut lantionpohjaan erikoistuneena fysioterapeuttina ja opettanut joogaa yhdessä Leenan kanssa yli kymmenen vuoden ajan. Molemmilla on pitkä meditaatiotausta ja Leena opettaa myös meditaatiota ja Bodhisattva-koulua Sydänmaassa yhdessä puolisonsa Hans Christian Hansenin kanssa.

Follow us

Get notified when new courses or retreats are coming.

Follow us

Get notified when new courses or retreats are coming.

Please sign up for our newsletter to get latest news.

Tilaa uutiskirje

captcha